Day 10 : 10 Final Words


Hai hai hai hai . Apa khabar semua ? Yayy akhirnya top 10 list dah sampai ke penghujung . Tapi untuk yang terakhir nie aku rasa macam seram sebab aku teringat Final Destination . Bhahaha kfine -.-

DAY 10 : 10 FINAL WORDS

1. Seriously , untuk final words nie aku taktahu nak cakap apa . Hee . Ini dikira final words jugak ker ? Boleh laa eh , nanti aku belanja cool blog kat jusco yang tempat budak lepas SPM cari kerja . Wuu . .

2. Untuk pengetahuan , aku tak tahu cita cita aku . Aku macam malas nak fikir . Haha . Teruk kan ? Yee aku tahu aku teruk -.-

3. Tetibe aku rasa macam nak jadi cikgu . Agak agak sesuai tak erk aku jadi cikgu ? Cikgu Mira . Hehehehehehehe .

4. Aku nak mintak maaf kalau ada keterlanjuran kata . Sesungguhnya , aku hanya insan biasa yang banyak melakukan kesilapan . Maafkan aku , wahai teman .

5. Terima kasih untuk semua yang dah berbakti pada aku . Kau buat aku senyum pun dah kira berbakti tau . Buat aku marah lagi lah berbakti . Hee*senyum tak ikhlas*

6. Aku sayang family aku , kawan kawan aku , pakwe aku , followers aku . . Sayang ketat ketat punya ah ! Muah muah ! K gedik -.-

7. Aku rindu boypreng aku . Hik hik .

8. Aku taknak es-pe-emm !

9 . Okay baii .

10. Fuu habis jugak akhirnya ! Tahniah kerana meluangkan masa senggang anda untuk membaca !

Day 9 : 10 ways to win your heart


Hai readers ! And now we are back to the Top 10 List ! Yeahh dah masuk day 9 tinggal one day lagi nak habis . Ooo yeahhh ! So guys , this is whatchu waiting for ! Ah kau tak tunggu pun ade aku kesah ? K annoying -.-

Day 9 : 10 WAYS TO WIN MY HEART

1. Be yourself . Yeahh , as simple as that . Tapi kalau diri kau tuu macam *something text missing* pun err . . Kbaii jelaaa .

2. Respect for others regardless their age , sex , race , religion and etc . Who you must respect first ? Of course me . If you dont respect me , dont mimpi laa to win my heart . Mimpi dia siang hari time tidur petang pun taknak . Haha .

3. Humble and well spoken . Aku tak nak orang yang suka bercakap perkara anoyying dengan cara yang annoying . Nak cakap benda annoying biarlah dengan cara yang comel kan ? Hik hik . Tak maksud aku , aku tak suka both . Cakap perkara annoying dan bercakap dengan annoying . Kau faham tak apa yang aku cuba sampaikan ?

4. Bijak . Maksud aku bukan bijak pandai dalam akademik tuu . Aku suka lelaki yang suka berfikir . Bila dia berfikir , dia nampak seksi . Eh ? HAHA HAHA HAHA . *annoying*

5. Open minded . Kau tak payah nak 'kampung' sangat dengan aku . Tapi 'open minded' yaa , bukan open shirt mahupun open perkara perkara yang tak sepatutnyaa . Haish , geli tahu ?

6. Sabar dan bertolak ansur . Especially with me . Yelaa , kata nak win my heart kan . Haha . Bertolak ansur tuu penting tapi bertolak tolak kat dalam bas sangat tak cool .

7. Understand me and can be good listener . Know what I hate the most , I love the most and I need the most . Agagaga . *annoying again*

8. Always bring me joy . We had joy , we had fun , we had season in the sun~ . Hik hik hik . Yelaa kalau kau buat aku sakit hati jea memang you will never ever win my heart laa jawabnya kan . Boo~

9. Jujur . Jujur tuu memang penting kan . Aku paling tak suke orang penipu . Kayy aku mengaku , aku memang selalu kene tipu . Kau nak cakap aku bodoh ? Kesah pulak -.-

10. Make me smile when i'm feeling shit . Hihi .


Yeahhh ! One more day to go . Ooyeahh !

Hai semua , aku sayang pakwe aku . Kbaii :D

Day 8 : 10 of your favorite song


Hoi hoi <-- tak sopan betul kan greet orang dengan bunyi macam nie ? Haha . Oleh itu , salam satu malaysia kepada semua pembaca blog miraownbelog.blogspot.com yang comel comel belaka .

So , back to our topic yang tertulis pada title - 10 of your favorite songs . Sesungguhnya aku merupakan seorang yang sangat menchentai muzik maka terlalu banyak lagu yang aku suka . Terlalu banyak . Bila dia nak sepuluh jea , aku rasa macam tak fair . Aku rasa macam lagu lagu yang aku tak masukkan tuu akan menghantui hidup aku . Ohdontkillmehplissss -.-

Maka dengan itu , TERIMALAH . . .

Day 8 : 10 OF MY FAVORITE SONGS

1 . Kimia by Melda Ahmad
- Wa memang suka gila beb lagu nie , memang sampai gila aku suka . Haha . Lagu nie macam sweet jea bila aku dengar . Macam . . Alahaii sho shuwitt . .

2 . The One That Got Away by Katy Perry
- First time aku dengar Katy Perry nyanyi lagu nie aku rasa lagu dia okay jea tapi bila dengar cover punya  aku rasa lagu nie awesome sebab pembuat cover tuu nyanyi dengan sungguh sayu , sesuai dengan lirik lagu nie . Haha .

3 . Patah Seribu by Shila Hamzah
- Mula-mula aku rasa lagu nie tak best pun . Tapi bila asyik terngiyang-ngiyang kat telinga aku , aku mula rasa yang lagu nie best . Haha .

4 . Jar Of Heart by Christina Perri
- Dah lama aku tak dengar lagu nie . Lagu kenangan beb . Haha .

5 . Kenangan Terindah by Samsons
- Lagu nie dah lama laa jugak . Dah bertahun aku dengar tapi tak pernah boring . Tangkap leleh beb dengar lagu nie .

6 . Ombak Rindu by Hafiz & Adira
- Aku benci Hafiz , menyampah tengok dia . Tapi aku taktahu kenapa aku suka lagu dia . Terpengaruh dengan media massa kott . Bhaha .

7 . Beribu Sesalan by Shila , Jac & Ning
- Aku suka suara Shila dalam lagu nie , gila punya merana ah .

8 . Untuk Kamu by Hafiz
- Hafiz lagi ? Grr -.-

9 . Takut by Vierra
- Sejak dua menjak nie aku suka kott lagu jiwang jiwang nie . Haha .

10 . Just The Way You Are by Bruno Mars
- Lagu nie paling aku suka tapi aku taktahu macam mana aku boleh lupa lirik dia sikit -.-


Ah kenapa mesti sepuluh ? ! ! Kenapa ? ! -.-'

Tahun Baru , Tahun Baru !


Assalamualaikum . .
Selamat datang dua-ribu-dua-belas , selamat tinggal dua-ribu-sebelas .

Setelah lama menanti ternanti dinanti bernanti mengnanti . Akhirnya pernantian yang ditunggu-tunggu oleh semua makhluk dimuka bumi ini kecuali aku telah pun tiba . Pernantian ini disambut dengan bunga api yang tersembur berwarna-warni di langit . Berapa harga mercun macam gitu ? Err . . -.-

Syukur alhamdulilah , aku masih bernafas pada ketika dan saat ini . Selamat Tahun Baru buat semua warga Blogspot yang mengenali diri ini , terutama sekali pada pengunjung miraownbelog.blogspot.com . Tak lupa juga kepada para pengikut , pengromen , pengromen ? Eh silapp , pengomen . . Hihi . Semoga tahun ini mejadi lebih baik dari tahun tahun sebelumnya .

Apa azam baru ? Azam baru sudah lama aku ingin . . . . *biarlah rahsia*  , tapi tidak kesampaian dari tahun dulu punya dulu punya dulu . Kini , aku bawa kembali azam yang dulu punya dulu punya dulu ke kini punya kini punya kini . HAHA !

Sejuta kali maaf andai penulisan yang dibuat pernah membuat kalian terasa kecil hati . Kadang kadang apa yang ditulis ini memang disengajakan . Biar kalian semua berkecil hati daripada berbesar hati . *Ketawa jahat* . Sejuta kali maaf andai diri ini tidak sempat membalas kunjungan sesiapa yang melawat blog ini di shoutbox . Sejuta kali maaf andai diri ini pernah tersengaja tidak membuat tagged dan contest yang kalian berikan . TERSENGAJA bukan tidak sengaja . HAHA ! Aku tak buat bukan sebab aku malas tapi MALAS , malas dengan MALAS tak sama kan ? *Ketawa lagi jahat * . Sejuta kali maaf untuk penulisan miraownbelog.blogspot.com sepanjang tahun dua-ribu-sepuluh dan dua-ribu-sebelas . Tak lupa juga pada tahun ini iaitu dua-ribu-dua-belas . Tak semestinya raya baru bermaaf-maafan kan ? Dengan ini , Khairun Amira berusia tujuh-belas-tahun secara purata tahunannya . Haha . Oh yeah ! Akhir sekali , "Happy Blogging guys" .

Dan terakhir sekali . . . siapa yang baik hati , jantung , limpa dan paru-paru yang nak tolong aku buat homework untuk tahun nie ? Please . . Hihi .

Kalau aku Menteri Pelajaran , aku tangguhkan SPM untuk tahun nie . Tahun nie jea , tahun depan takk ! Haha .