Hilang sayang

 Kenapa bulan November ramai yang putus cinta ? Tapi aku ? Aku bercinta . Haha . K diam .

Entah kenapa , aku mula faham perasaan putus cinta . Nampak menyakitkan . Yaa , mungkin menyakitkan .

Aku memang pernah menangis . Menangis tengok orang yang aku sayang pergi kat orang lain . Tapi tuu salah aku sendiri . Well , ego aku setinggi burung di langit . Makna nya tak lah tinggi sangat kan ? Hihi . Oh tapi memang aku ego . Tapi tu semua takda hal lah .

Tapi aku pernah kene tinggal dengan kekasih hati which is tiba tiba dia kata dia dah ada orang lain . Tapi aku tak pernah buat orang macam tuu . Eh ? Yeke ? Haa betul betul . Tak pernah . Aku baik . Tapi itu tak membuktikan yang aku guna cara lain . Okay lupakan .

Aku selalu ingat kan diri sendiri supaya jangan sayang kan seseorang sepenuh hati . Ya jangan . Yelah , kalau aku sayang dia tapi dia tak sayang aku macam mana ? Memang lah rasa sayang hey rasa sayang hey tuu datang sendiri tapi aku tak berani amik risiko .

Lebih baik aku jadi ego . Betul . Aku selalu tak pedulikan orang yang aku sayang . Itu memang cara aku . Mungkin selfish . Aku cuma taknak beri harapan dan taknak berharap . Biarlah last last aku kene tinggal asalkan tak hilangnya cintamu merobek jantungku hingga ku terjatuh dalam harapan . Ah sudah . .

Kita kene ingat yang kita bukan lah siapa siapa yang boleh buat orang sayangkan kita . Kau fikir senang nak buat orang sayang kau dengan ikhlas ? Kalau cakap semua orang boleh bercakap . Orang bisu pun boleh sms kau cakap dia sayang kan kau . Itu kerja mudah . Tak perlukan sijil penyertaan mahupun sijil penghargaan .

Apa pun , sayang lah diri sendiri sebelum kita sayang kan orang lain . Mana lah tau lepas tuu orang pulak rasa yakin untuk sayang kan kita . Tapi jangan salah pilih orang . Jangan sesekali sayang kan orang yang dah ada couple . Memang lah 'couple-je-kot' tapi bende tuu semua kan buat sakit hati sendiri je . Buat apa kan ?

Yang penting sekarang aku tak salah orang . Aku sayang kan dia sepenuh hati aku , aku tahu dia ikhlas . Yaa betul betul ikhlas . Banyak benda dia dah buat untuk aku , banyak sangat . Terima kasih untuk semua nya :)

p/s : Ada lagi ker orang yang setia zaman sekarang nie ? Nampak nya aku jelaa yang tinggal . B , i love you . HIHIHIHI .

2 comments:

  1. ade meyh .. cumee mungkin x banyak .. hehehe :)

    ReplyDelete
  2. Haha . Ada ada , mas and akmal right ? Hihi .

    ReplyDelete