Muka + Buku = Muka Buku


Salam satu Facebook . Eh silap , salam satu blogger:face69: . Faceook telah menjadi kegilaan ramai orang dan ianya telah membuat ramai orang gila kerana Facebook . Anda gila ? Aku tak gila Facebook . Facebook yang gila aku . Hihi .

Jika dulu kita heboh pasal Myspace . Hari hari bukak Myspace . Kalau tak bukak boleh gila agaknya . Tapi tuu dulu , sekarang zaman dah berubah . Buka Myspace pun sekali dua sebulan . Tuu pun sekadar mengambil hati Tom Anderson .

Apa apa hal . .
Facebook didahulukan , Blogger diutamakan , Myspace diketepikan .
HAHA !

Ramai yang sudah mendaftar sebagai warganegara Facebook . Golongan 40-an dan cikgu cikgu juga tidak ketinggalan . Lepas nie , cikgu-cikgu boleh pesan apa-apa dengan pelajar pakai Facebook jea . Cikgu aku pun lebih arif tentang Facebook berbanding aku .

Facebook memang best . Tapi ade beberapa perkara yang aku kurang gemar bila berFacebook .

Calon-calonnya :

1. BERCHATTING

Aku bukannya jenis orang yang suka comment gamba or status friends aku . Betul , aku tak tipu . Kadang-kadang jea aku tercomment bila terskodeng gamba yang cun/comel dan status yang terasa ingin di komen .

Contoh : Gambar
Caption : Ali Beanber:face64:

Aku : Wahh ! Gilaa lawa rambut kau . Khairun Amira like this .
Ali : Terima kasih Khairun Amira:face69:

Then join pulak makhluk yang lain untuk komen . Aku tak kisah kalau dia nak komen tentang gambar/status nie tapi terpesong memesong ngesong .

Joyah : Kau handsome gila macam Justin Bieber !
Ali : Mana ade , kau lagi comel .
Joyah : Ceh kau ! Eh tadi kau dating dengan Tipah tak ?
Ali : Taklah , Tipah cancel sebab dia pegi wedding atuk dia .
Joyah : OMG ! Wedding atuk dia ? Atuk dia kawin lagi ker ?
Ali : Yupp , orang tua tak sedar diri doe ! HAHA !

Bla . . bla . . bla . .

*Alahai , perlu ker berkasih sayang kat sini . Saja bikin notification aku meleleh leleh*

2. TAG PHOTO

Tag yang tak layak untuk ditag . Faham ? Begini , aku memang menyampah terima tag yang bersampah-sampah macam lori sampah . Aku tak kisah kalau sesiapa nak tag photo dekat aku . JANJI ada kene mengena dengan aku . Kalau tak ada , jangan lah nak tag tag segala bagai .

Contoh 1 :
Time duit aku pokai , time tuu lahh nak tag gambar cam gini . Saja nak buat aku jealous:face10:

Ingat aku jealous sangat ker ? Aku jealous sikit jelaa weyy .

Contoh 2 :
Lagi menyampah kalau muka sendiri then tag dekat aku:face10: .

*Saja nak suruh aku comment gamba dia laa tuu . Puii !*

3. GAME DAN APPLICATION

Pantang nenek moyang aku orang yang sent game dan application request . Dulu boleh laa dikatakan semua game aku layan . Tapi sekarang ? Aku dah pencen untuk layan semua game di Facebook . Harap maklum:r:


Ini lah yang dinamakan 'nyawa-nyawa ikan' . Kesian ikan aku dapat owner yang pemalas . Mati-mati aku jamin anak ikan aku dah mati . Tapi tak mati-mati lagi . Gilalah ! Dah berabad aku tak bagi makan . Tak reti-reti nak mati ker ? Cepat sikitlah mati , nanti boleh buat BBQ:face26: .


Dah bersih dah . Suka tak ? Ikan aku mesti bangga , aku dah tambah kawan dia kasi dia berdisko kat dalam tuu . Haha !

4. STATUS

Update status dua-puluh-empat jam sehari semalam seesok selusa sehari-hari sesengal . Antara status yang tersembur di home Facebook aku :

Contoh 1 :

"Lapar . ."
"Bosan . ."
"I love you sayang . ."
"I miss you sayang . ."
"Otw ke Bangladesh . ."
"Gtg , nak berak . ."

Kau ingat satu dunia nak tahu ker ?

Sumpah ! Aku rimas dengan orang yang teramat terlalu tersuka tersangat tergila update status . Sepanjang hampir dua tahun aku ada facebook , tak sampai seratus status pun aku post . Cun kan ? Bagi sesiapa yang teramat terlalu tersuka tersangat tergila terupdate terstatus , tersilalah terbuat tertwitter . Tertapi teringat terjangan terlupa terfollow tertwitter teraku tersekali . TerHAHA !

Contoh 2 :

"Hoi betina , kau ingat kau HOT sangat ker ? Nenek aku dekat kampung lagi HOT laa ! Setakat makeup setengah kilo ! WHAT THE DOG !"

"Babi , pukimak , sial punye jantan ! Kau yang terhegeh-hegeh dengan aku ! WHAT THE DOG !"

Kalau ya pun marah terlalu gila-gila punya gila , tak perlu lah sampai nak update status then friends-friends kau yang tak tahu apa-apa semua LIKE kecuali aku sebab . .

Khairun Amira dislike this .

Dalam perkara diatas membuatkan aku kurang gemar bila berFacebook . Ada satu perkara yang membuatkan aku sayang teramat terlalu tersuka tersangat tergila dengan Facebook . Nak tahu apa? Sampai sekarang , tak ada friends Facebook aku yang mengamalkan 'Sistem paksa memaksa' . Alah 'Sistem paksa-memaksa' yang macam dekat Myspace tuu .

"Comment my pic , i will hit you back:face69:"

Alamak , die suruh comment gambar . Okay , aku akan comment dengan tak ikhlas : 'Nice picture:face28:'

Then dia comment lagi : 'Comment gambar yang lain pulak please ! Jangan lupa spam banyak-banyak tau !'

Eh siott , madah nak suruh aku comment semua . Dengan segala bangga nya anda akan diendahkan:face10: .

Macam blog jugak : 'I follow you , follow me back okay'

Tak malu ker you all paksa i all follow blog you all ? I all ? Err . .

-IKLAN-
Adik aku dapat 5A UPSR . Tapi aku rasa penanda tuu salah tanda kertas . Sepatut nya adik aku dapat 5D . Bhahaha . Eh tak lah , aku melawak . Gelak ah . K dah diam .

No comments:

Post a Comment